033-277 6060 info@technica.nl

De meeste mensen hebben over het algemeen een nogal geromantiseerde voorstelling van het fenomeen zakenreis. Zeker als het gaat om verre, exotische oorden. In plaats van de gefantaseerde tropische cocktails en wuivende palmbomen moeten zakenlui het vaak doen met een glas water of bak koffie (tegen de jetlag), taxiritten en ongezellige vergaderzalen. Onze eigen Henry Nieboer is net terug van een driedaagse zakentrip naar Florida en komt thuis met bijgaande foto. Leg dat maar eens uit!

Aangenamer en eenvoudiger

Henry nam samen met een aantal andere Nederlandse concullega’s deel aan de jaarlijkse Ingram Micro Cloud Summit. Die werd dit jaar van 30 april tot en met 2 mei gehouden in Boca Raton, Florida, ten noorden van Miami. Henry: “Dit is een evenement van een grote wereldwijde distributeur op onder andere het gebied van cloud computing. Net als wij zijn steeds meer ICT-bedrijven ervan overtuigd dat daar de toekomst ligt. Er werd veel gesproken over de ontwikkelingen van Internet of Things en AI, dus kunstmatige intelligentie, en hoe die ons leven als individu zowel privé als zakelijk aangenamer en eenvoudiger gaan maken. En dat al doen.”

Technica nuchterheid

Ook was er ruimschoots aandacht voor zorgen zoals de vraag hoe met al die data om te gaan en de privacy te bewaken. Eenzelfde kanttekening werd gemaakt qua robotisering en de noodzaak om de menselijke factor altijd te laten domineren. Henry: “Amerikanen kunnen de onbegrensde mogelijkheden van de cloud, en die zijn er, natuurlijk als geen ander in een fraai jasje gieten en het presenteren als de oplossing en toekomst voor alles. Daar ligt echter zeker nog de nodige nuance die wij met onze Technica nuchterheid prima in kaart brengen voor onze klanten. Elk bedrijf is namelijk uniek dus de specifieke ICT-behoefte eveneens.”

Ronduit gezellig

Naast het puur inhoudelijke was het volgens Henry ook ronduit gezellig en plezierig te ervaren dat tijdens zo’n conferentie de concurrentieverhoudingen ook anders liggen. “Je komt concullega’s in een heel andere setting tegen dan normaal en dan gaat het niet meer over de verschillen maar juist over de gezamenlijke passie voor het ICT-vak, het herkennen van uitdagingen en kennis uitwisselen. Zoals de foto al doet vermoeden was dat op momenten ronduit gezellig, niet in de laatste plaats aan het zonnige strand. Dit aspect van de hele trip was wat mij betreft net zo zinvol en interessant als het inhoudelijke deel.”

Share This