033-277 6060 info@technica.nl

 

Ransom – Waar ???

Er is niet aan te ontkomen en het zal niemand meer ontgaan. Digitale criminaliteit ofwel cyberaanvallen is een “lucratieve” en grote industrie op zichzelf geworden waarin miljoenen / miljarden omgaan. Het zijn geen ‘whizz-kids’ meer die op een zolderkamertje vanachter een computer wat aan het ‘jammen’ zijn, maar goed georganiseerde, serieuze organisaties met veel investeringskapitaal die grote belangen hebben in het binnendringen of platleggen van ICT omgevingen.

Dat dit wereldwijd elk type organisatie kan overkomen, is inmiddels ook duidelijk. Recent zijn er in de diverse media en nieuwsberichten weer voorbeelden voorbij gekomen van organisaties waarvan men toch zou denken dat die bepaalde zaken wel afgeschermd / afgedicht zouden hebben. Maar niets is minder waar is weer gebleken. Dit beantwoord meteen de vraag uit de titel van dit bericht; het kan dus iedereen waar dan ook, overkomen.

Om je 100% te beschermen/ beveiligen tegen cyberaanvallen is een utopie. Maar er zijn wel bepaalde basis elementen die ingericht kunnen worden om “de drempel wat hoger te leggen” of om eventuele schade te beperken. Wij nemen graag een vijftal zaken met u door:


  1. Zorg voor geavanceerde en intelligente security software (de moderne versie van de aloude ’virusscanner’)
  2. Gebruik beheertooling die zorgdraagt voor het adequaat updaten en patchen van uw systemen en die intelligent in kan grijpen als er toch iets verdachts gebeurt op uw systeem;
  3. Zorg voor adequate backups op basis van de “3-2-1 methode” aangevuld met periodieke losse backups;
  4. Pas meervoudige authenticatie toe voor toegang tot uw gegevens door bijvoorbeeld extra te authenticeren via een sms of app op smartphone;
  5. Creëer bewustwording bij medewerkers / collega’s zodat men voorzichtig is met het aanklikken van binnenkomende e-mails.

Voor alle genoemde zaken, zijn passende maatregelen en voorzieningen te treffen. Ook in uw omgeving. Wij gaan graag het gesprek met u aan om hier toelichting over te geven en uit te werken wat dit concreet voor u kan betekenen.

Zullen we hierover eens van gedachten wisselen?

 

CLICK HIER VOOR CONTACT EN MEER INFORMATIE

Share This