033-277 6060 info@technica.nl

Waarschijnlijk heeft u in de media afgelopen week wel het één en ander voorbij zien komen. Er is een kritieke kwetsbaarheid gevonden in wereldwijd gebruikte software.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid, waarschuwt dat de computersystemen van bijna alle bedrijven en instellingen mogelijk geraakt kunnen worden.

Wij zijn voor onze contractklanten, waarvan wij actief hun ICT omgeving beheren, de afgelopen week heel druk bezig geweest met het in kaart brengen van de problematieken en het inventariseren van mogelijke risico’s. In gevallen waar de betreffende kwetsbaarheid mogelijk (vroeg of laat) van toepassing kan zijn, hebben wij, veelal in overleg en afstemming met applicatieleveranciers en software-vendoren, de benodigde maatregelen getroffen om dit Log4J lek te dichten.

Uiteraard blijft het zaak in de huidige wereld, met toenemende cyber-dreiging, om scherp te blijven en zorg te dragen voor juiste beveiligingsmaatregelen, bewustzijn bij personeel en actief beheer van uw ICT omgeving.

Twijfelt u of Log4j binnen uw omgeving voor schade kan zorgen of bent u benieuwd naar welke maatregelen er te nemen zijn om ‘de beveiligings-drempel’ hoger te leggen, dan staan wij uiteraard voor u klaar!

 

KLIK HIER VOOR CONTACT

Share This